Termen

  Een application service provider (ASP) is een onderneming die via internet de mogelijkheid biedt om bedrijfssoftware te gebruiken, bijvoorbeeld een ERP-pakket.

  Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

  Dit is de opslagruimte die beschikbaar is voor alle gebruikers van cloud werkplekken. Vaak is dit binnen een private cloud.

  Hybride wil zeggen dat de online werkplek beschikbaar is in zowel een private als een public cloud.

  In sommige gevallen is de online werkplek ook op mobile devices te gebruiken.

  De PaaS-laag biedt een aantal diensten bovenop de infrastructuur welke het SaaS-aanbieders mogelijk maken hun toepassingen op een gestructureerde en geïntegreerde wijze aan te bieden.

  Met private 'cloud' werkt men op een (virtueel) private ICT-infrastructuur.

  In de traditionele zin van cloud computing werkt men publiek of extern. De software en data staan dan volledig op de servers van de externe dienstverlener en er wordt een generieke (voor alle afnemers gelijke) functionaliteit geleverd.

  Remote desktop is een functie die ervoor zorgt dat één of meerdere gebruikers toegang kunnen krijgen tot een Remote PC.

  Bij software as a service (SaaS) biedt de dienstaanbieder eindapplicaties aan "via de cloud".

  Server Based Computing is een variant van client-server computing.

  Een SLA (Service Level Agreement) is een schriftelijke overeenkomst tussen een aanbieder en een afnemer van bepaalde diensten en/of producten.

  Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken met een online werkplek. Dit kan met uw bestaande apparatuur, zoals een PC, een tablet of zelfs met een smartphone